Jump to Navigation

Centrale verwarming, warmtepompen, zonneboilers

Installatie, onderhoud en renovatie

Foutmelding

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (regel 569 van /home/p16479pa/public_html/includes/menu.inc).

 

Een zonneboiler verwarmt uw sanitair water op een milieuvriendelijke manier, door gebruik te maken van zonlicht. Een zonneboiler kan op jaarbasis gemiddeld de helft van uw bad- en douchewater verwarmen. Ook zijn er systemen die warm water leveren voor vloerverwarming.

Zonneboiler

 

Werking:

In een zonnecollector, op het dak, zit een donkere metalen plaat. Die plaat slorpt warmte op uit daglicht. Een glazen plaat bovenop de metalen plaat zorgt ervoor dat de warmte niet kan ontsnappen. De gevangen warmte straalt door naar een buizenstelsel tussen deze 2 platen. De speciale vloeistof in de buizen wordt heet en staat warmte af aan het koude leidingwater in de boiler. Het water kan gemakkelijk 60°C worden. Is de zon minder sterk, dan springt de gewone warmwaterinstallatie bij om het water op een ideale temperatuur te brengen.

Toepassingen zonneboiler:

Warm tapwater
Dit is de meest gebruikte toepassing en voorziet u van warm water voor bad, douche, lavabo’s en eventueel ook voor uw vaatwasser en wasmachine.

Warm tapwater + verwarmingsondersteuning
Met deze toepassing heeft u zowel sanitair warm water (bad, douche,…) als warmte voor de verwarming van uw woning. Dit is echter enkel mogelijk als u beschikt over “lage temperatuur verwarming”, zoals vloerverwarming

Warm tapwater + zwembad
Een ideale toepassing voor zonnewarmte.
Door hiervan gebruik te maken heeft uw zwembadwater aan het einde van de lente en in  de zomer een comfortabele temperatuur. Ook het grootste deel van uw sanitair water wordt door deze toepassing  warm gemaakt.

Zwembad
Een zonneboiler is ook ideaal om enkel uw zwembadwater te verwarmen

Informatie fabrikant:

Vaillant : cv-ketel met ingebouwde zonneboiler - Zonne-energiesystemen

 Main menu 2

by Dr. Radut.